anyatejgyűjtő

2019.08.01. 16:10

A tejadó édesanyákat köszöntötték Gyöngyösön

A hagyományokhoz híven az önkormányzat ajándékcsomaggal köszönte meg az anyatejgyűjtő állomáson tejet leadó édesanyák önzetlenségét.

J. M.

Anyatejes Táplálás Világnapja Gyöngyösön

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

– Nem véletlen a kezdeményezés, hogy az Egészségügyi Világszervezet az anyatejes táplálás fontosságára világnappal is felhívja a figyelmet. A nők szülést követő korai munkába állása, a tápszereket előállító gyógyszeripar gyors fejlődése, az esztétikai változásoktól való félelem, vagy az édesanya egészségügyi állapotán túl sok más tényező létezik, amiért egy csecsemő nem jut anyatejhez – fogalmazott Hiesz György polgármester a világnap kapcsán megrendezett városi ünnepségen, hozzátéve: Gyöngyösön 53 éve működik az anyatejgyűjtő állomás, és a jövőben is minden támogatást megad az önkormányzat, hogy a szolgáltatás zavartalanul működhessen.

A tejet leadó édesanyákat köszöntötték Gyöngyösön Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A rendezvényen a polgármester oklevéllel és jutalommal méltányolta az anyatejgyűjtő állomás két dolgozója, Bankáné Gergely Katalin és Szlanicz Éva munkáját. A hagyományokhoz híven az önkormányzat ajándékcsomaggal köszönte meg az anyatejgyűjtő állomáson tejet leadó édesanyák önzetlenségét, mellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy azok a csecsemők számára legideálisabb táplálékból más gyerekek is részesüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában