EGER

2019.08.30. 14:47

Átadták a Heves megyéért díjakat

Kitüntetettek: polgárőrök, állatvédők, ifjú dalnokok, festő, újságíró.

S. S.

Az idei díjazottak csoportja Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila M-A

Heves megye Ülést tartott pénteken a Heves Megyei Közgyűlés. A grémium tanácskozását megelőzően adta át ünnepélyes külsőségek közepette – a 28 éve alapított – Heves Megyéért kitüntető díjat Szabó Róbert, a közgyűlés elnöke a két alelnök, Tóth Csaba és dr. Bényi Szabolcs Tamás társaságában. A testület döntése értelmében idén Klausmann Viktor, újságíró, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány elnöke, Kozma István, Egerben élő festő- és iparművész, a hatvani Dalvarázs Show Kórus, az Abasári Polgárőr Egyesület és a gyöngyösi Új Nap Közhasznú Egyesület részesült az elismerésben.

Az idei díjazottak csoportja Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

A méltatáskor elhangzott: Klausmann Viktort Szabó Róbert, Kozma Istvánt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott terjesztette elő a díjra. Az abasári polgárőröket a település képviselő-testülete, a gyepmesteri feladatok mellett az állatokat is védő Új Nap Közhasznú Egyesületet Faragó Tamás, a közgyűlés tagja, a Dalvarázst pedig Szabó Zsolt országgyűlési képviselő javasolta elismerésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában