Közösségi tér

2019.08.23. 16:24

Hamarosan át is nevezik az egykori HEMO épületét

Az épületet pénteken mutatta be a sajtónak Habis László polgármester a Városi Diák Tanács képviselőivel közösen.

Süli K.

2019.08.23. Városi Diák Tanács képviselőivel közös sajtótájékoztatót tart Habis László a megújult HEMO-ban. HMH - Nemes Róbert - NR

Fotó: Nemes Robert

Korszerű, impozáns környezetben várják hamarosan a látogatókat az egykori tiszti klub épületében, ahol a Nagypréposti palota felújítása alatt a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár működik. Az objektum átalakítása során fontos szempont volt, hogy egy közösségi tér jöjjön létre az egri fiatalok számára, ahová akár programokat is szervezhetnek.

Az épületet pénteken mutatta be a sajtónak Habis László polgármester a Városi Diák Tanács képviselőivel közösen. A városvezető elmondta, kiemelten fontos, hogy Egerben legyenek olyan helyek, ahol szabadidejüket tartalmasan eltölthetik, ahová akár saját programokat is szervezhetnek. Sokat egyeztettek az elmúlt időszakban a fiatalokkal, hogy mire van igényük, és az alapján igyekeznek megtervezni a városi beruházásokat, többek között a közterek átalakítását is. Hangsúlyozta, a HEMO-épülete leromlott állapotban volt, több százmillió forint volt a felújítás, a könyvtár munkatársai pedig remek munkát végeztek a berendezés során, szép, otthonos lett az épület.

A Városi Diák Tanács képviselőivel közösen mutatta be Habis László az épületet Fotó: Nemes Róbert

A Városi Diák Tanács képviseletében Török Virág elmondta, az egri fiatalok fognak dönteni arról, hogy a jövőben hogyan nevezzék az épületet. A szervezet közösségi oldalán lehet majd ötleteket küldeni szeptember 1. és 22. között, ezekből a tanács kiválaszt majd tízet, és ebből szintén a fiatalok fogják kiválasztani a legjobbat szavazással. Az új nevet október 6-án jelentik be. Hozzátette, nagyon tetszik nekik a megújult épület, tökéletes hely a fiataloknak arra, hogy iskola utáni kikapcsolódáshoz, összejövetelekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában