időjárás

2019.08.29. 14:00

Hétvégére is marad a kánikula: akár 35 fok is lehet!

Záporokra is számíthatunk szűkebb hazánkban, de a hétvégére is biztosan megmarad a kimondottan fülledt, meleg időjárás.

HEOL

Tovább tombol a kánikula Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Heves megyére, Komárom-Esztergom megyére, Nógrád megyére, Vas megyére, Veszprém megyére és Zala megyére is első fokú riasztást adott ki zivatar veszélye miatt – közölte a met.hu. Emellett hőség miatt ugyancsak első fokú riasztás van érvényben Bács-Kiskun megyében, Békés megyében, Csongrád megyében, Hajdú-Bihar megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Csütörtökön elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, a kialakuló gomolyokból legfeljebb csak északon, északkeleten, valamint nyugaton és északnyugaton fordulhat elő néhol átmeneti jelleggel egy-egy futó zápor, zivatar. Gyenge, mérsékelt marad a déli-délkeleti szél. Délután 31-36 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az Idokep.hu előrejelzésében.

Pénteken elszórtan nyugaton, északnyugaton és északon, valamint egy-egy helyen délkeleten alakulhat ki átmeneti jelleggel futó zápor, zivatar, máshol túlnyomóan napos időre van kilátás. Nyugaton délelőtt élénk lehet az északias szél. Délután 29-35 fokra számíthatunk.

Mint írják, szombaton sok napsütésre van kilátás, egy-egy rövid ideig tartó gyenge zápor legfeljebb a Dunántúli- és az Északi-középhegység területén, valamint délnyugaton fordulhat elő kis eséllyel. A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Tovább tombol a kánikula Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap és hétfőn napközben a többfelé élénk déli-délkeleti szélben még kitart a kánikula, délutánonként 30-35 fokot mérhetünk. Számottevő csapadék nem valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában