Program

2019.08.25. 12:14

Ismét sokakat vonzott a Csákó városrész ünnepe

Süli K.

.

Fotó: Márkus Attila M-A

Negyedik alkalommal rendezték meg a Csákóiak napját augusztus 24-én szombaton a Szent István parkban, a haranglábnál. A korábbi évekhez hasonlóan a nap legnépszerűbb programja ezúttal is a főzőverseny volt, de ezen felül lehetett íjászkodni, volt kutya bemutató, és tombola sorsolás is.

 

A sokak által kedvelt főzőversenyen ezúttal hét csapat indult, ki birkapörkölttel, ki körömpörkölttel, ki pedig nyírségi ragulevessel szerette volna lenyűgözni a zsűrit. Az első helyet a Bajza utca 29. elnevezésű csapat nyerte el, őzbakpörköltet főztek vargányával. Két különdíjat is kiosztottak, az egyiket a Fertálymesterek csapata kapta a betyárgulyásukért, a másikat pedig a Csákói Csikók a nyírségi ragulevesükért.

A zsűrit Csernóczki Judit, Hajas Gábor valamint Oláh István alkotta. Utóbbi a díjak átadását követően úgy fogalmazott, nehéz volt a döntés, hogy ki kapja idén a vándorfakanalat, mivel szenzációs teljesítményt nyújtottak a csapatok, remek ételeket készítettek. Hozzátette, reméli, jövőre ismét találkoznak az indulókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában