Szórakozás

2019.08.14. 14:24

Játszóházat avattak az egri várban

A családoknak kedveznek a vármúzeumban.

Süli K.

2019.08.14. Eger - Gyermek játszóhely átadása a várban - Habis László - Ringert Csaba - HMH - Nemes Róbert - NR

Fotó: Nemes Robert

Hiánypótló szolgáltatással bővült a Dobó István Vármúzeum (DIV), szerdán játszóházat adtak át az intézmény igazgatósági épületében. A beruházással elsősorban a kisgyermekes családoknak szeretnének kedvezni, a fejlesztés húszmillió forintból valósult meg – tudatta portálunkkal Petneházy-Halász Noémi, a DIV kommunikációs-, művészeti- és sajtóreferense.

Ringert Csaba, a DIV igazgatója és Habis László polgármester a játszóház avatásán Fotó: Nemes Róbert

A játszóház kialakításakor arra törekedtek, hogy az illeszkedjen a vár egyedi hangulatához, és a gyermekek szórakozás közben elkezdjenek megismerkedni történelmi értékeinkkel. A játszóházban a jövőben különféle gyermekprogramokat, akár születésnapi zsúrokat is lehet rendezni, de a DIV saját rendezvényeihez is hasznosítható lesz. Emellett arra is lehetőséget nyújt, hogy a szülők nyugodtan megtekinthessék az intézményt, amíg gyermekük játékos módon ismerkedik meg a vár történetével.

A vármúzeum célkitűzései között már évek óta szerepel, hogy a DIV gyermek- és családbarát legyen. Mivel a játszóház fedett térben lett kialakítva, egész évben üzemeltethető, ezzel hozzájárul a szezonalitás mértékének csökkentéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában