rendkívüli

2019.08.12. 16:40

Kínai testvérvárosa lesz Gyöngyösnek

Testvérvárosi kapcsolatot alakít ki Gyöngyös a kínai Luohe városával. Az erről szóló megállapodás tervezetét hétfői rendkívüli ülésén fogadta el képviselő-testület.

J. M.

A gazdaság, a kereskedelem, a tudomány, a technológia, a kultúra, a sport, az egészségügy és az oktatás területén készül együttműködni Gyöngyös és a kínai Luohe. A két település közötti testvérvárosi szerződésről szóló szándéknyilatkozatot már korábban elfogadta, most a megállapodás szövegét is ratifikálta a gyöngyösi testület. A szerződést a kínai város delegációjának augusztus 22-ei gyöngyösi látogatása alkalmával írják majd alá.

Luohe 2018. októberében, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével kereste meg az önkormányzatot testvérvárosi kapcsolat szándékával. Luohe 2,6 millió lakosával kis városnak számít Kínában, ám gazdasági, oktatási és kulturális élete példásan növekszik.

A grémium rendkívüli ülésén döntött a helyi közösségi közlekedés fenntartásához biztosított támogatás igényléséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában