Földmozgás

2019.08.12. 14:00

Kirohantunk az udvarra, a lányom sírva kelt fel – olvasóink beszámolói a földrengésről

Heves megye számos településéről érkeztek beszámolók a hétfőn hajnalban történt 4,1-es erősségű földrengésről.

Heol

Mint arról korábban beszámoltunk augusztus 12-én éjjel 1 óra 30 perckor földrengés volt a Heves megyei Heves város közelében. A földmozgás erőssége 4,1-es erősségű volt a Richter-féle skálán. A rengést számos megyei településen érzékelte a lakosság. Hevesi Katalin megyei katasztrófavédelmi sajtóügyeletestől megtudtuk központjukba továbbra sem érkezett kárbejelentés.

Megyénkben legutóbb 2013. április 23-án keletkezett jelentős – 4,8-as magnitúdójú – földrengés, melynek epicentruma Tenk közelében helyezkedett el.

Szandra, Egerből: Én elég rossz alvó vagyok, s éreztem egy furcsa remegést, felületem és láttam, hogy a párom alszik így azzal nyugtattam magam, hogy biztos csak fordult egy nagyot, a macskánk viszont fel alá járkált a szobában.

Bernadett, Feldebrőről: Utoljára akkor éreztünk ilyet, mikor a környéken összedőlt egy kis épület. Nem igazán fogtuk fel először mi is történik.

Dalma, Tenkről: A településen is nagyon durva volt, a gyerekekkel kirohantunk az udvarra, a lányom sírva kelt fel rá.

Andrea, Egerből: Soha nem éltem meg még ilyet, mikor történt még nem aludtam, egyszer csak az ágyam és az üvegvitrin elkezdett rázkódni, lehetett vagy 5-7 másodperc.

Mónika, Erdőtelekről: A településen is nagyon erős volt, szó szerint megmozdult minden.

Nóra, Tarnaörsről: Fél 2-kor arra ébredtem,hogy rezonáló hangot ad a kert vége felé lévő lemeztető, pár másodperc múlva már az ágy is mozgott. Az egész körülbelül fél percig tartott.

Éva, Egerből: Éjjel fél kettőkor az üvegajtó remegett, a parketta nyikorgott. Félelmetes volt.

Egy Füzesabony környéki olvasónk azt írta, fél kettőkor még éppen nem aludt, amikor morajlást hallott, olyasmit, mint amikor a hó lezúdul a tetőről, de másfajta csörgést is észlelt, ami jöhetett kintről, illetve a konyhából, a befőttes üvegek felől. Nyár lévén biztos volt benne, hogy hóról szó sem lehet, a morajlás rövid idejéből pedig feltételezte, hogy az udvaron sem omlott össze a garázs. Mobiltelefonon megnézte az időt, valamint a földrengés.hu-t, de friss eseményt nem jelzett akkor még a portál, így végül abban a tudatban tért nyugovóra, hogy fogalma sincs, mi történhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában