gulyásfesztivál

2019.08.04. 17:14

Pacal, gulyás is főtt a bográcsban Nagytályán

Ötödik alkalommal rendeztek gulyásfesztivált a településen szombaton.

Süli K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az önkormányzat által felkért főzőcsapatok már délben hozzáláttak az ételek elkészítéséhez, hogy vacsoraidőre minden fogás megfőjön. Rotyogott a bográcsokban babgulyás, pacal és káposzta is, mindenki talált kedvére való fogást.

A programok sora délután kettőkor indult, fellépett a helyi nyugdíjas klub, volt sörivó verseny és tombola sorsolás is. A gyermekeket ugrálóvárral és kézműves foglalkozásokkal várták, és nem maradhatott el a habparti sem.

Az esemény keretében átadták a Nagytályáért elismeréseket is, ezúttal ketten kapták meg a kitüntetést, Korózs Péter plébános, valamint Balajti Istvánné önkormányzati képviselő, volt óvodavezető. Orosz József polgármester lapunknak elmondta, nincs meghatározva, milyen időközönként adják át ezt az elismerést, a díszpolgári címhez hasonlóan akkor szokták, ha valakinek a munkásságát, Nagytályáért végzett erőfeszítéseit el szeretnék ismerni.

A kitüntetések átadása után a vacsora következett, majd Solymos Tóni koncerttel és utcabállal zárták a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában