Látogatás

2019.08.13. 15:10

Török diákok barangolták be Egert

A Török ​Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) szervezésében török diákok látogattak Egerbe.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Magyarországi Tapasztalatcsere Programban tíz egyetemista vesz részt, akik a szakmai programokon túl megismerkednek több magyar várossal is. A török hallgatók a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének tagszervezeténél a Kutyákkal az Életért Alapítvány Jászberényi Mentőkutya Kiképző Bázisán gyűjthetnek tapasztalatokat, a fiatalok különféle elméleti, gyakorlati szemináriumokon vesznek részt.

Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A program keretében a TIKA önkéntesei meglátogatják a történelmi és turisztikai helyeket. Kedden Egerrel is megismerkedhettek. Habis László polgármester köszöntötte a városházán a vendégeket, akik a várat is felkeresték, s közös ebéddel zárták a programot.

Zentai Lászlótól, az önkormányzat sajtóreferensétől megtudtuk, folyamatos a kapcsolat a város és a TIKA között. Ezúttal az ügynökség kereste meg a városvezetést, hogy szívesen megismerkednének Egerrel és bemutatnák a megyeszékhelyet Törökországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában