Tisza-híd

2019.08.23. 11:19

Úsztatják és daruzzák a hídelemeket Poroszlónál

Megkezdik a kerékpároshíd elemeinek a beemelését a Tiszafüred és Poroszló közötti Tisza-hídon. Ehhez csütörtökön délután megtették a szükséges előkészületeket.

T. B.

Csütörtökön délutánig próbálták a beállást a hamarosan végzendő beemeléshez a szakemberek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tegnapi tájékoztatása szerint a kivitelezés összetettsége miatt az elsőként elhelyezett műtárgy a 280 méter hosszú Tisza kerékpároshíd lesz. A 350 tonnás acélszerkezet előszerelése jelenleg is folyik a Tisza partján kialakított szerelőtéren.

A hídelemeket csütörtökön délután kezdték el egyenként bejuttatni a helyükre. Azoknak a beúsztatása alapvetően két negyven méter hosszúságú bárka segítségével történik, s az ezekre telepített, egyenként 200 tonna teherbírású autódaru emeli párhuzamosan a szerkezet részeit az előzőleg elkészített alépítményre.

Csütörtökön délutánig próbálták a beállást a hamarosan végzendő beemeléshez a szakemberek
Fotó: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

A Tisza kerékpáros híd acélszerkezete a NIF Zrt.-től kapott információnk szerint még ebben az évben, várhatóan november végére nyeri el a végleges alakját.

Arról is tájékoztatta a társaság lapunkat, hogy a Poroszló és Tiszafüred között húzódó kerékpárút nyomvonalán további három hídszerkezet – az Eger és Szomorka patakok hídjai, az öblítőcsatorna műtárgya –, két támfal és vasúti keresztezések építését végzik. A munkálatok várhatóan 2020 májusában fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában