fejlesztés

2019.08.09. 09:58

Útfelújítás a gyöngyösi Harmadosztályban

Mintegy háromezer négyzetméteren látják el szilárd burkolattal a Harmadosztály elnevezésű városrész öt utcáját Gyöngyösön.

J. M.

Aszfaltszőnyeg került több útra

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A Késmárki, a Lőcsei, a Gyergyói és a Csíki utcában, valamint az Erdélyi tér déli ágában aszfalt a korábban kavicsos földutak felületére.

– Régi adóssága ez a városnak, ezen a városrészen eddig egyáltalán nem volt szilárd burkolatú út, esőben nyakig sárosan jártak gyerekek, felnőttek egyaránt – mondta Hiesz György polgármester. Egy hatodik utca esetleges felújítását is megemlítette.

Aszfaltszőnyeg került több útra Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Az Iglói utca nem szerepelt a felújításra szántak között, de most azon dolgozunk, hogy azt is leaszfaltozzuk. A felújításból most kimaradtak kisebb utcákat pedig zúzalékkal, mart aszfalttal látjuk el – fogalmazott.

A Harmadosztály útépítése mintegy 32 millió forintba kerül, a munkával várhatóan augusztusban végeznek. A beruházás az önkormányzat 300 millió forintos fejlesztési csomagjának része. Ebben egyebek közt a mátrafüredi Üdülősor utca felújítása és a dél-kálváriaparti lakótelep útépítése valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában