egészségügy

2019.09.01. 13:37

A gyöngyösi kamara mára betölti a hivatását

Tizenöt évvel ezelőtt, 2004. augusztus 30-án Gyöngyösön, a régi kórház dísztermében alakult meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) megyei szervezete. Erre emlékezett a pénteki tudományos ülésen a megye 300 ápolója az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusán megtartott rendezvényen.

H. É.

2019.08.30 - A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA HEVES MEGYEI SZERVEZETÉ MEGALAKULÁSÁNAK 15 ÉVES JUBILEUMA ALKALMÁBÓL RENDEZETT ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉS - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

– A megyében a jól működő Ápolási Egyesület tagjai kapták meg a feladatot, hogy szervezzék meg az akkor még csak megálmodott szakdolgozói kamarát. A nagy testvér, a Magyar Orvosi Kamara már működött, de nekünk mindent az alapoknál kellett kezdeni, saját arculatot kialakítani – idézte vissza a kezdeteket Jakabovits Ferencné, a MESZK Heves Megyei Területi Szervezetének fekvőbeteg-ellátási alelnöke.

Megérdemlik az ünneplést az ápolók Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Dr. Balogh Zoltán, a MESZK országos elnöke beszédében kiemelte, hogy a kamara jubileumán túl az egészségügyben dolgozókat kell ma igazán ünnepelni.

A rendezvényen kiváló munkájáért az alapellátásban dolgozó Papp Tímea védőnő, Feketéné Rab Borbála pélyi körzeti ápoló és Iványi Tamás mentőtiszt kapott elismerő oklevelet. A gyöngyösi kórház vezetése ez alkalomból Bugát Pál-emlékéremmel köszönte meg a MESZK országos szervezetének elnöksége, és az elnökük, dr. Balogh Zoltán illetve Pogonyiné Kiss Irén megyei elnök munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában