barátságukat ünnepelték

2019.09.17. 09:09

Faragott kaput kaptak ajándékba Szárhegyről a mátraderecskeiek

Az elmúlt hét végén negyventagú delegáció érkezett a településre Gyergyószárhegyről abból az alkalomból, hogy négy évtizeddel ezelőtt létesítettek velük testvértelepülési kapcsolatot.

B. K.

Az ajándékba kapott faragott kapu jelkép is

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Az évfordulóra emlékezve díszkaput állítottak a mátraderecskei polgármesteri hivatal elé, mely Szárhegyen készült, ott élő fafaragók keze munkája nyomán. Ez mostantól Mátraderecske egyik ékessége.

Az ajándékba kapott faragott kapu jelkép is Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Forgó Gábor polgármestertől megtudtuk, a csoporttal tartott a Bethlen Gábor Általános Iskola kórusa is, akik előadásukkal emelték az ünnep fényét. Vasárnap a helyi katolikus templomban a delegációval érkező Nagy László plébános celebrálta a szentmisét, majd a polgármesteri hivatal előtt avatták és szentelték fel a díszes kaput, amely mostantól a két baráti község jelképe is egyben.

Az együttműködés 1979 óta tart, amikor is először látogatott Szárhegyről Mátraderecskére az akkori focicsapat. A tervek szerint novemberben ismét eljönnek a községbe az egykori futballisták, hogy egy barátságos mérkőzésen elevenítsék fel a múltat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában