Segítségnyújtás

2019.09.11. 08:46

Fűtésre gyűjtenek a MENŐK az egerbaktai és ószajlai közösségi házaknak

Gyűjtést kezdeményezett a Magyar Európai Nők Fóruma Egyesület (MENŐK), hogy Egerbakta és Ószajla közösségi helyiségei jól fűthetőek legyenek a hideg napokon – tudtuk meg Nagy Emíliától, az egyesület követétől.

B. K.

A 2016-ban alakult szervezet évek óta szoros kapcsolatban áll a Szegényeket Támogató Alap (SZETA) egri alapítványával. Követeik adománygyűjtésével most is a SZETA Eger környéki településein működő közösségek életén szeretnének javítani. A fűtés-korszerűsítést támogatnák a két helységben. Az alapja papírbrikett lesz, amit az alapítvány munkatársai és önkéntesei készítenek. Ehhez az alapanyagot többek között a MENŐK gyűjti.

Ószajlán a roma közösség a volt kocsmát használja közösségi térként, télen ­nappali melegedőként. A ház fűtését eddig kis kályhával oldották meg. A MENŐK követei a mosdó átépítéséhez és a központi fűtés kiépítéséhez gyűjtenek adományokat.

Egerbaktán a cigány lakosság közösséggé formálódását, integrációját az Egerbaktai Közösségi Ház biztosítja. Mivel a faluban se iskola, se könyvtár nincs, ide járnak a helyiek beszélgetni, itt próbál a Baktarom zenekar is. A házban eddig nem volt elég meleg, ezért központi fűtést szeretnének. A korszerű fűtésrendszer létesítéséhez adnának segítséget.

A MENŐK pártoktól független értékközösség, a tagjainak az emberi méltóság a legnagyobb érték. Számos jó ügyet karolnak fel, támogatják a kisközösségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában