Forgalom

2019.09.02. 15:12

Telítődött Eger a tanév első reggelén

Iskolarendőrök segítettek a csúcsforgalomban a tanév első napján.

B. K.

Fotó: Daniel Beran

Megkezdődött hétfőn a tanév, s vele együtt az ilyenkor szokásos reggeli közlekedési káosz. Mi is szétnéztünk a megyeszékhely néhány forgalmasabb pontján. Azt tapasztaltuk, hogy reggel hét és nyolc óra között teljesen telítődött a város, az autósok sok helyen csak lépésben tudtak haladni. Nincs ebben semmi különös, hiszen Eger iskolaváros. A buszpályaudvar környékén óriási volt a forgalom, ilyenkor több ezer diák érkezik távolsági járatokkal, akiknek többsége helyi járattal halad tovább a Felső városba. A torlódás ellenére úgy láttuk, jóval békésebb volt az idei tanévkezdő reggel, mint a tavalyi, amikor a pályaudvar felújítása is bonyolította a helyzetet.

Egerben óriási forgalom volt a reggeli órákban a tanév első napján. Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Olvasóink jelezték, hogy Ostoros-Eger utat a Kőporoson csak nagyon lassan lehetett megtenni egy nemrég megkezdődött csatornaépítés miatt.

Örömmel tapasztaltuk, hogy több városrészben is iskolarendőrök ügyeltek a biztonságosabb közlekedésre. Azt is megállapítottuk, hogy a kiépült, biztonságos kerékpárutakat még mindig kevesen használják a kritikus időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában