1552

2019.10.17. 17:21

Idén is tömegeket vonzott az Egri vár napja

Megkoszorúzták Dobó síremlékét a megyeszékhelyen.

G. Zs.

Fotó: Huszar Mark

– A mai nap nem csak az egriek, hanem minden magyar büszkesége, a hősök diadalának napja, melyre méltán emlékezünk 467 év elteltével is – emelte ki az Egri vár napjának lényegét Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója. Tizenhét éve minden október 17-én változatos programokkal és koszorúzással ünneplik, hogy 38 nap után véget ért az erőd ostroma, köszönhetően a várvédők és Dobó István hősies küzdelmének.

A vidék leglátogatottabb múzeuma az Egri vár napján is népszerű volt. Az állandó kiállítások ingyenes látogatása mellett számos programmal készültek a szervezők. Az iskolásoknak interaktív feladatokkal tették emlékezetessé a csütörtöki napot. A Palota előtti területen XVI. századi viselet-és fegyverbemutató és az Obsitos zenekar előadása színesítette a rendezvényt. A déli harangszót követően megkoszorúzták Dobó István síremlékét, ezzel is tisztelegve az 1552-es várvédők hősies küzdelme előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában