Heves Megyei Kormányhivatal

2019.10.15. 19:27

Pályaválasztási kiállítást tartottak Egerben a sikeres jövőért

A hallgatók egy helyszínen tájékozódhattak a megye középfokú oktatási intézményeinek képzési kínálatáról, a képzési rendszerről és tanácsadást kaphattak a pályaválasztáshoz.

Sz. K.

Fotós: Daniel Beran

Hagyományos pályaválasztási kiállítását rendezte meg a Heves Megyei Kormányhivatal kedden a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban, ahol a végzős általános iskolás diákok megismerhették a megye középfokú képzési palettáját és munkaerőpiaci igényeit, továbbá interaktív bemutatók keretében bele is kóstolhatnak a szakmák világába.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok számos szakmát ismerhettek meg Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Több mint harminc oktatási intézmény és közel húsz munkáltató standja várta az érdeklődő növendékeket, akik a megye közel hetven általános iskolájából érkeztek a megyeszékhelyre.

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kijelentette, az a cél, hogy az általános iskolát befejező hallgatóknak segítséget nyújtsanak az iskola- és a pályaválasztáshoz. Ismertette, harmincegy középiskola kínálata szakképző, szakgimnázium, illetve gimnázium kínálata jelent meg a helyszínen. Hatvannyolc iskola diákjai jelentkeztek be a megyéből, így gyakorlatilag a nap folyamán kétezer gyermek érkezett a kiállításra. Az is segítheti a tanulókat, hogy 17 cég tette tiszteletét, így a fiatalok lehetőséget kaptak arra, hogy szakmákat ismerjenek meg, közvetlenül a vállalatoktól. Hozzátette, a kormányhivatal abban tudta őket segíteni, hogy a kormányhivatal standjánál önismereti teszteket tölthettek ki.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap szerdai lapszámában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában