Hála és tisztelet

2019.10.01. 17:32

Városi ünnepségen köszöntötték az időseket

A köszöntők után a Ney Ferenc Óvoda adott műsort, majd Náray Erika énekelt a vendégeknek. 

M. H.

Fotó: Huszar Mark

– Egy szép idős arc, egy gyönyörű idős kéz a helyesen meghozott korábbi döntések ezreinek lenyomata. Megöregedve újra lesz időnk. Lesz időnk arra, hogy megörüljünk egy napsugárnak, egy kicsi lepkének, az egyik unoka kacagásának – ezzel a Csermely Péter idézettel köszöntötte az idős vendégeket Habis László polgármester az Idősek Világnapján tartott városi ünnepségen. Ahogy fogalmazott, egy élet munkáját tudhatják maguk mögött, akiknek tapasztalataira ma is támaszkodhatunk.

Ternyák Csaba érsek, Habis László polgármester és Rétvári Bence államtitkár is részt vett az ünnepségen Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Fontosnak tartom, hogy Egerben ez a generáció is közmegbecsülésnek örvend – hangsúlyozta. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett, Eger önkormányzata volt az első, amely elnyerte az idősbarát önkormányzat címet. – Az a dolgunk, hogy szóban és tettben is, a tisztelet nyomán, kifejezzük hálánkat az idősebb generációk felé, hiszen rendkívül pótolhatatlanok számunkra – emelte ki. A köszöntők után a Ney Ferenc Óvoda adott műsort, majd Náray Erika énekelt a vendégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában