tankönyvellátási feladatok

2019.11.05. 10:51

A Komplex Alapprogram továbbra is kiemelt projekt az egri egyetemen

December elsejétől az egri Eszterházy Károly Egyetemtől (EKE) az Oktatási Hivatalhoz kerülnek a tankönyvellátással kapcsolatos feladatok egy friss kormányrendelet szerint.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet sorolja az átadandó feladatokat, ezek körébe tartoznak például az állami tankönyv- és tananyagfejlesztéssel, az állami tankönyvkiadással, a hazai és nemzetközi köznevelési oktatáskutatási, elemzési, értékelési feladatok ellátásával kapcsolatos feladatok. Ezt követően a rendelet számba veszi azokat a futó uniós projekteket, melyek szintén átkerülnek az egyetemtől a hivatalhoz. Kértük az EKE rektorát, dr. Liptai Kálmánt, reagáljon a hírre.

– Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2016. de­cember 31-én megszűnt, jogutódja az állami tankönyvfejlesztési és -kiadási feladatok tekintetében az Eszterházy Károly Egyetem. Az OFI által kiadott köznevelési tankönyvek sokszorosítási, e tankönyvekkel kapcsolatos készletraktározási és kereskedelmi feladatait a Könyvtárellátó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság látta el, ezek nem képezték az egyetem feladatát. Az egyetemen futó európai uniós projektek közül kizárólag az OFI feladatellátásával kapcsolatos projekteket adjuk át – írta.

Kíváncsiak voltunk arra is, érinti-e a változás az egyetem kiemelt projektjét, a Komplex Alapprogramját (KAP). Erre a rektor azt válaszolta, az nem az OFI-hoz kapcsolódó projekt. A fent említett feladatátadás a programot nem érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában