Nagyobb biztonság

2019.11.12. 16:30

Defibrillátor készüléket adtak át a pétervásárai kormányablakban

Mostantól nagyobb biztonságban intézhetik ügyeiket a Pétervásárai Járási Hivatalban az ügyfelek, és az ott dolgozók is megkönnyebbülhetnek.

B. K.

A hivatal munkatársai ismerkednek az új eszközzel

Fotó: Szántó László

Kedden délután Bozsákovics László, a Heves Megyei Védelmi Bizottság titkára egy defibrillátort adott át dr. Tanárki-Fülöp Istvánnak, a Pétervásárai Járási Hivatal vezetőjének a helyi kormányablakban.

A félautomata készüléket a Heves Megyei Védelmi Bizottság vásárolta annak a programnak a keretében, mellyel közintézmények munkatársait készítik fel elsősegélynyújtásra, laikus életmentésre.

A hivatal munkatársai ismerkednek az új eszközzel Fotó: Szántó László

A kormányablakok jelentős ügyfélforgalmat bonyolítanak le, sok ember fordul náluk meg és jellemzően a városok központi részén találhatók. A Heves Megyei Védelmi Bizottság összesen öt életmentő készüléket szerzett be, ezeket a legforgalmasabb kormányablakokban helyezték ki: az egriben, a hatvaniban, Gyöngyösön az Eszperantó utcaiban, de található egy a Megyeházán, valamint mától Pétervásárán is. Az eszköz az elektródákat a testre helyezve elemzi a szívritmust, s ismeri fel a kamrafibrillációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában