GYÁSZ

2019.11.05. 13:20

Elhunyt Keller József (1951–2019), Eger közismert vállalkozója

Életének 68. évében, október 27-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Keller József, Eger közismert vállalkozója, egyben számos közéleti szerepet is betöltő személyisége.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Keller József 1951. július 14-én a Szabolcs-Szatmár megyei Buj községben született igen szegény családba. Tudásvágya és kitartó szorgalma révén két diplomát is szerzett a miskolci egyetemen.

A felsőfokú tanulmányainak befejezését követően a mátraderecskei téglagyárban helyezkedett el, ahol több beosztásban dolgozott, a ranglétra minden fokát végigjárta, majd hosszú ideig igazgatóként tevékenykedett. Később, immár tulajdonosként, folytatta a munkásságát az egri téglagyárban, amelyet kivételes szaktudásával, kitartásával sikeresen talpra állított.

Vállalkozóként Egerben különös figyelmet fordított az emberek segítésére, elsősorban a szegény polgárok sorsát viselte a szívén. Lakóparkokat épített, felszámolta a várost elcsúfító szegénytelepet, lakhatást biztosított az ott tengődő polgároknak. Az egyház támogatását is nagyon fontosnak tartotta, hiszen mélyen vallásos ember volt. Segítette egyebek között a Maklári úti temető harangjának a megvásárlását. Az egri Markhot Ferenc kórház VIP-részlegének kiépítése és felújítása is az ő nevéhez fűződik.

Meghatározó szereplője volt a megyeszékhely sportéletének is. Ennek részeként felújította a futballstadiont, és minden erejével az egri focicsapatot szerette volna felvirágoztatni, ami sokáig sikerült is neki. Nagyon jó édesapa volt, mindig a lányai mellett állt, támogatta őket. Gyermekei nem véletlenül tartják róla, hogy az életét a jóság, a szeretet kísérte végig, szerető társ, értékes ember volt.

Keller Józsefet szerettei, barátai, ismerősei kedden délelőtt 11 órakor kísérték utolsó útjára Nyíregyházán, az Északi (Morgó) temetőben.

Ajánlóképünk archív felvétel. Fotó: Lénárt Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában