elismerés

2019.11.15. 10:51

Kitüntetéseket adtak át Gyöngyösön a szociális munka napja alkalmából

Azokat díjazták, akik a városban és térségében önzetlen tevékenységükkel jelentős változást értek el a tartós betegségben és fogyatékossággal élők csoportjánál.

H. É.

Mátra Művelődési Központban adták át az Elfogadás díját

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) munkatársa kapta Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést. A szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen immár tizenkettedik alkalommal átadták az Elfogadás-díját is, amelyet idén a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata érdemelt ki.

Héri Andrea, Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetett
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A díj azon személyeknek, szervezeteknek adományozható, akik a városban és térségében önzetlen tevékenységükkel jelentős és hosszú távon is mérhető életminőségbeli változást értek el a tartós betegségben és fogyatékossággal élők csoportjánál. A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai több alkalommal csatlakoztak jótékonysági akciókhoz, rendszeres véradók, 2017 óta pedig évente egy hazai mérkőzésük teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezetének ajánlják fel. Tavaly és idén is a szurkolók segítségével a gyöngyösi óvodáknak gyűjtenek játékokra.

Mátra Művelődési Központban adták át az Elfogadás díját
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A klub egyik legrégebbi karitatív tevékenység a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel és a B. Braun dolgozóival közösen végzett karácsonyi adománygyűjtés, de felhívták már a figyelmet az autizmussal élőkre, legutóbb pedig az SMA-betegségben szenvedő kétéves Erdős Ákos gyógykezelését támogatták. Héri Andrea a KHSZK Gyermekjóléti Központjának vezetője,mely intézmény a járás 25 településén koordinálja a gyermekjóléti ellátáshoz kapcsolódó jelzőrendszeri tagok feladatait, és előkészíti a gyámügyi hatósági munkát. Csaknem két évtizede a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál családgondozóként kezdte pályafutását a városi szociális ellátás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában