EKE

2019.11.19. 19:48

Látássérültek tekertek a különleges egri versenyen (fotók)

A Tekerjünk Tandemen! című ügyességi kerékpárverseny nemcsak fogyatékkal élőknek szólt.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

Ismét ügyességi tandem kerékpárversenyt rendezett a Vakok és Gyengénlátók Integráló- és Sportegyesülete (VGYSE) az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Gyakorló Gimnáziuma udvarán kedden.

A megyében egyedülálló, Tekerjünk Tandemen! című ügyességi kerékpárverseny nemcsak fogyatékkal élőknek szólt, izgalmas időtöltést ígért minden résztvevőnek. Tóthné dr. Kiss Orosz Mária, a VGYSE elnöke kijelentette, tavaly rendezték meg először ezt az eseményt, mellyel céljuk volt a szemléletformálás. Hozzátette, a tandemversenyeken kívül tandemtúrákat is szoktak szervezni a Tisza-tó körül.

A VGYSE a látássérültek sportolási lehetőségeit népszerűsíti, valamint segíti a vakok és gyengénlátók integrációját. A biciklizés korlátozottan érhető el a látássérültek számára, így a program, melyet az egri gyakorló gimnázium udvarán rendeztek, páratlan lehetőség volt az élmény megtapasztalására.

A résztvevők megismerhették a fogyatékossággal élőket, együtt sportolhattak velük. A tandemkerékpár kiváló eszköze az érzékenyítésnek, hiszen épek és fogyatékkal élők közösen küzdhetik le az akadályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában