akció

2019.12.02. 14:59

Hét helyszínen várják a dobozokat Egerben

Egerben immár 14. alkalommal­ szervezi meg a Baptista ­Szeretetszolgálat hagyományos cipősdoboz-akcióját.

M. H,

A 2018-as ­karácsonyi cipősdobozgyűjtésük során több mint ötszáz gyermeknek tudtak örömöt szerezni a városban s környező településeken. A Baptista Szeretetszolgálat az Egerben is jól ismert akciója keretében idén immár hét állandó gyűjtőponton várja a csomagokat. A hét helyszín a baptista imaház, a felnémeti s a felsővárosi fiókkönyvtár, a szeretetszolgálat egri irodája, a Meló-Diák és a Mind-Diák szövetkezet irodája és a Vascular Plazma székhelye.

A 14. Egri Cipősdoboz ­Akció december 1-jén, a Mikulás-­futással együtt indult útjára. A rendezvény szervezői évekkel ezelőtt az akció ­mellé álltak, így az eseménnyel idén is lendületet adnak a cipősdobozgyűjtésnek. A versenyre nevezők ajándékkal érkeznek az Érsekkerti rajtponthoz, ezzel nemcsak a ­jókedvű futás, hanem a 2019-es, cipősdoboz-akció is elstartolt. Az eddigi tizenhárom év alatt több mint 5100 rászoruló gyermek és családja számára tették szebbé a karácsonyi ünnepeket. Összefogásban tették ezt a jólelkű ajándékozókkal, a gyűjtőpontok és a közvetítő szervezetek munkatársaival.

Természetesen az Egri Baptista Gyülekezet és más, a „Keresztények Egerért” csoportot alkotó felekezetek önkénteseivel élen jártak ebben a munkában. A cipősdobozok olyan egri és Eger környéki gyermekekhez jutnak el, akik családjuk anyagi helyzete miatt nem részesülhetnek igazi ünnepben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában