Harminc éve a fogyatékosokért

2019.12.10. 17:18

Jótékonysági gálaesten ünnepelték a gyöngyösi otthon születésnapját

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány és a Hétszínvirág otthon javára jótékonysági gálaestet tartottak a napokban a Mátra Művelődési Központban.

H. É.

Sztárvendégekkel és a Nemzeti Színkottás Zenekarral ünnepelték az évfordulót

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az esemény nemes céllal jött létre, a belépőkből származó bevételt a lakóotthon tetőszerkezetének felújítására fordítják.

Sztárvendégekkel és a Nemzeti Színkottás Zenekarral ünnepelték az évfordulót
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Az elfogadás, az összefogás és a segíteni akarás vezérelte már harminc évvel ezelőtt is a város vezetését arra, hogy létrehozzák a Hétszínvirág Napközi Otthont, amely az önellátásra részben képes fogyatékkal élő illetve autista emberek napközbeni gondozását, nevelését látja el, tudatta lapunkkal Maka Piroska. A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője hozzátette, az intézményben az egyéni fejlesztés, a foglalkoztatás és a zeneterápia is igen nagy hangsúlyt kap.

– Az otthonban az egészségügyi és mentálhigiénés ellátás mellett sokrétű szabadidős tevékenységgel is foglalkoznak a lakók, terápiás, rehabilitációs célú foglalkozásokat, munkajellegű tevékenységeket és művészeti elfoglaltságokat is szerveznek számukra. Mindezt szeretetteljes környezetben és egyre korszerűbb körülmények közt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában