ajándékozás

2019.12.20. 14:51

Meglepetést kaptak a megyei gyermekotthonok lakói

Heves megyei gyermekotthonokban élő 217 gyermek és fiatal kapott személyre szóló ajándékokat a Pénzügyminisztérium dolgozóitól. A minisztériumok összefogásával idén hétezer gyermekotthonban élő kaphat így karácsonyi ajándékot.

Sz. M. L.

– Egyfajta versengés alakult ki a minisztérium dolgozói között, hogy ki tudja hamarabb teljesíteni a gyerekek kéréseit, nagyon lelkesen készültek az ajándékozásra – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, aki péntek délelőtt, a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központban adta át az ajándékokat.

A kezdeményezés immár hagyománnyá vált, minden évben megszervezi a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója és dr. Jungné Richter Judit, a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója köszönetét fejezte ki, a gyerekek pedig jelképesen viszonozták is az ajándékokat a minisztériumnak, az otthon egyik lakója által készített festménnyel.

– Sokat jelent ez nekik, akik nem családban nevelkednek, őket sokkal inkább átjárja az ünnepi hangulat – részletezte Jungné Richter Judit.

Az otthonokban élő gyerekek levélben fogalmazták meg kívánságaikat, melyekre –a saját költségen vásárolt ajándékok mellett – kedves válaszleveleket is kaptam a minisztérium dolgozóitól. A kicsik képviselői – akik az egerszalóki és pétervásárai otthonok lakói – verses műsorral készültek az eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában