téli vakáció

2019.12.13. 07:00

Telt házat jeleznek máris az ünnepekre Heves megye szállodái

Megtelt. Ezt a táblát kirakhatnák megyénk szinte összes szállásadójánál a karácsonyi és szilveszteri időszakra. A hotelek már ősz elején értékesítették a legtöbb szobát. Sokan a szállodai élményt adják ajándékba.

Molnár Helga

– Nincs már szabad szobánk sem karácsonyra, sem szilveszterre – avatott be a Saliris Resort és Konferencia Hotel életébe az értékesítési és marketingvezető. Répási Ferenc hozzátette, széles ­körű programkínálattal marasztalják a vendégeket. Karácsony napjaiban a gyermekeket szervezett időtöltés várja, kézműves-foglalkozásokat is tartanak. Minden este koncerteket élvezhetnek a szállodába érkezők, olyan neves fellépőkkel, mint például Szabó Ádám, Szandi vagy Wolf Kati.

– Szilveszterre há­rom­éj­sza­kás ajánlattal készültünk, minden estére tartogatunk valamit. Karikaturista, jós és grafológus szolgáltatásait is igénybe vehetik majd a nálunk pihenők. Az év utolsó napját tűzshow-val, Danny Blue-val és Zoltán Erika fellépésével búcsúztatjuk – részletezte Répási Ferenc.

Az egri Hotel Imola Platán szobái sem maradnak üresen az esztendő utolsó napjaiban. Hegedűsné Őzse Enikő értékesítési vezetőtől megtudtuk, néhány elérhető hely van még szilveszterre, de reményeik szerint azok is betelnek majd. Hozzátette, a karácsony és legfőképpen a szilveszter a legdrágábban értékesíthető a szállodában. Az idegenforgalmi adó emelkedéséről is megkérdeztük az értékesítési vezetőt. Az éjszakánként ötven forintos drágulás szerinte nem okoz gondot a vendégeiknek, ilyen visszajelzést még nem kaptak.

– Nagyságrendileg húsz százalékkal magasabbak az árak december végén az év más időszakához képest, de ezt a többi szállásadó esetében is megtapasztalhatjuk – hangsúlyozta. Az előfoglalásokról elmondta, náluk már augusztusban elkelt a helyek fele. Ennek részben az az oka, hogy a legtöbben ilyenkor használják fel a Széchenyi-pihenőkártyán maradt pénz egy részét. Sokan szívesen ajándékoznak szállodai élményt szeretteiknek.

A parádi Erzsébet Park Hotelben bár akad még pár szabad szoba, de már nyolcvan-kilencven százalékos foglaltságról számolt be lapunk érdeklődésére a hotel marketingmenedzsere­. Szabó Alexandra elmondta, mesés karácsonnyal készülnek. Ünnepi díszbe öltöztetik a házat, meglepetésbekészítéssel és különböző programokkal kedveskednek vendégeiknek.

– December 24-én program, többek közt bűvészműsor ­várja a gyerekeket. A szentestét gyertyafényes, igazi karácsonyi hangulatú vacsorával koronázzuk meg. December ­25-én délelőtt vezetett erdei túra, animátorprogram gyermekeknek, majd Szikra László humorista lép fel– részletezte Szabó Alexandra.

Megyénk legmagasabb pontja sem marad szállóvendégek nélkül. Lapunk érdeklődésére Hoffmann József, a Hotel Ózon Mátraháza tulajdonosa elárulta, a Mátrát is sokan választják a téli kikapcsolódásra, teljes telt házra számítanak. Elmondta, gyermekprogramokkal és élő zenés estekkel múlathatják az időt a vendégeik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában