ünnep

2020.01.20. 17:20

Századik születésnapján köszöntötték az egri Anna nénit

Kerek évfordulón köszöntötték az egri nénit.

G. Zs.

Anna néni lánya társaságában a köszöntésen Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

Századik születésnapját ünnepelte Gulyás Gyuláné Kakuk Anna vasárnap, akit hétfőn délután Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere köszöntött felsővárosi otthonában lányai körében. A város első embere virággal, ajándékcsomaggal, miniszterelnöki és polgármesteri emléklappal gratulált a jeles nap alkalmából.

Anna néni (balra) lánya társaságában a köszöntésen Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Anna néni 1920. január 19-én született Egerben és egész életében a megyeszékhelyen lakott. Fiatalon varrónőnek tanult, de szakmájában végül nem helyezkedett el. 1940-ben megszületett fia, majd ‘43-ban és ‘50-ben lányai, akikkel otthon maradt. Később munkába állt, több helyen is dolgozott, volt gázóra leolvasó, de a Gárdonyi Géza Színházban öltöztetőként is megfordult.

Összetartó családdal büszkélkedhet, három gyermeket hozott világra, öt unokája és tíz dédunokája van, akik közül többen külföldön élnek. Anna néni megfogalmazása szerint tűrhetően van, pár éve azonban már segítségre szorul, lányai felváltva gondoskodnak a szép kort megélt idős hölgyről. Szabadidejét televízió nézéssel tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában