tájékoztatás

2020.01.22. 20:41

Továbbra is érvényben van a részleges látogatási tilalom a hatvani kórházban

A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetében részleges látogatási tilalmat rendeltek el.

HEOL

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban január 13. és 19. között 12 370 fő, az előző hetinél 29,9%-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – számolt be róla honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A betegek 23,9%-a 0-14 éves gyermek, 38,8%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 27,4%-a, 9,9%-a 60 éven felüliek közül került ki.

Mint írják, a harmadik naptári héten negyvenöt influenza-gyanús betegtől érkezett vizsgálati anyag a Nemzeti Népegészségügyi Központba. A sentinel orvosok által beküldött 27 beteg légúti mintájában négy esetben influenza A(H3), két esetben influenza A(NT) vírus jelenlétét mutatták ki, az influenza-pozitivitási arány 22,2%-nak felelt meg. A hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 18 betegnél három esetben az influenza A(H1N1)pdm09 vírus kóroki szerepét igazolták az elvégzett virológiai vizsgálatok.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet vezetése saját hatáskörben eljárva látogatási tilalmat rendelt el január 18-tól. A tilalom a krónikus belgyógyászati, az intenzív, az újszülött, a csecsemő és gyermekgyógyászati, az ápolási osztályt érinti.

Ezen kívül teljes körű látogatási tilalom van érvényben a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, a kincsesbányai Platán Ápolási Intézetben, az alcsútdobozi Hársfalevél Ápolási Intézetben, és a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában is.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában