verseny

2020.02.02. 11:30

Fél mázsányi kolbászt töltöttek Füzesabonyban

A hatodik alkalommal megrendezett versenyre sokan voltak kíváncsiak.

S. S.

Igazán jó hangulatban zajlott a hatodik alkalommal megrendezett kolbásztöltő verseny szombaton. Az esemény résztvevőit kora tavaszias időjárás örvendeztette meg, nem véletlenül volt sok érdeklődő. Az egybegyűlteknek rövid megnyitójában Nagy Csaba, a város polgármestere és Mátyás Szabolcs, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense kívánt jó időtöltést.

Idén 11 csapat nevezett be a megmérettetésbe, köztük az erdélyi testvér-településről, Zaboláról érkezettek. A versengő csoportok a helyszínen elkészített kolbász tálalását megelőzően finom falatokkal várták a sátrak között nézelődő közönséget. Volt az asztalukon minden, ital és harapnivaló, amit a régi időkben disznóöléskor a háziak kínáltak. Magát a versenyben értékelt kolbászt öt-öt kilogramm (készen kapott) darált húsból készítették el a csapatok.

A zsűri döntése alapján első helyen végeztek a Rokonok. A polgármester különdíját a Baráti kör, a Horváth Péter, Nagy László, Mátyás Szabolcs alkotta zsűriét az ifjú tűzoltók érdemelték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában