gyöngyi gőzmozdony

2020.02.20. 17:17

Hosszú felújítási folyamat után térhetett vissza az ikonikus gőzmozdony

A csütörtöki próbaút után kiemelt programokon találkozhat majd vele a nagyközönség, ám Gyöngyi különvonatként is foglalható előjegyzést követően.

Sz. M. L.

Fotó: Czimer Tamas

A már több mint tíz éve a Mátrában szolgáló, egykor hányatott sorsú, Romániából érkezett nosztalgia-gőzmozdony, már megszépült külsővel, a mai kor követelményeinek megfelelően korszerűsített motorral állt ismét szolgálatba és indult teljes gőzzel a megszokott útvonalon, sokak örömére.

A csütörtöki próbaút után kiemelt programokon találkozhat majd vele a nagyközönség, ám Gyöngyi különvonatként is foglalható előjegyzést követően.

 

Két évvel ezelőtt kezdődött meg a Mátravasút Gyöngyös-Lajosháza-vonali pályájának és az üzemhez tartozó gördülő állománynak a felújítása, 635 millió forint kormányzati támogatás segítségével. Elsőként a pályaszakasz volt terítéken, majd a járművek korszerűsítése következett.

Mostanra mind megújult, többükkel már találkozhattak a vendégek a múlt évi szezonban, a projektzáró ünnepélyt március19-re tervezi az erdőgazdaság. Ezt követően nagy szeretettel és immár környezetbarát szerelvényekkel vár mindenkit az Egererdő Zrt. a Mátravasút járatain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában