megerősített sziklafal

2020.03.17. 16:00

Folytatódik a munka a biztonság érdekében Sirokban

Jó ütemben halad a Rákóczi úton a sziklaomlás következtében megsérült partfal megerősítése.

B. K.

A munkálatokkal április végéig végeznek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy nagy kihívással szembesültek a szakemberek a helyreállítás során. Beszéltünk egy olyan károsult lakóval is, aki a tavalyi villámárvíznek szemtanúja volt. Tőle megtudtuk, rettegtek azon a napon, hiszen a környékbeli gyerekek kint játszottak a szabadban, amikor lezúdult a hatalmas eső és megindult a lakóházakhoz közeli sziklafal. Szerencsére személyi sérülés nem történt, ám négy lakóingatlan életveszélyessé vált.

A munkálatokkal április végéig végeznek Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Végül a károk összesítésekor a vis major keretből igényelt forrást az önkormányzat. Tuza Gábor polgármestertől megtudtuk, sikerrel járt pályázatuk. A mintegy hatvanmillió forint összköltségű munka nemrégiben kezdődött el s várhatóan április végéig végeznek azzal. A Rákóczi úti sziklafalomlástól védi meg az ott lévő négy ingatlant. A védőpalánkokat felállították, a meglazult sziklákat levésik, majd a sziklafalban lévő üregeket feltöltik. Végül a még meglévő réseket habbetonnal feltöltik, ami megakadályozza a további süllyedést, omlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában