toros lakoma

2020.03.01. 12:30

Jótékonysági disznóvágás Bükkszéken: ezúttal az önkéntes tűzoltók munkáját támogatják

Szombaton reggel a csípős, fagyos reggeli órákban nagy sürgés-forgással indult a nap a helyi általános iskola udvarán.

B. K.

Fotó: Daniel Beran

A Bükkszék Idegenforgalmáért Egyesület, az önkormányzattal közösen már napok óta hívogatta a falubelieket és környékbelieket a hagyományos falusi disznóvágásra és az azt követő toros lakomára. Sági Ferenc polgármestertől megtudtuk, három sertést dolgoztak fel a reggeli és a délelőtti órákban. A korán kelőket és az önkénteseket hagymás vérrel, resztelt májjal, forró teával, borral fogadták, majd délig mindent feldolgoztak. Ebédre orjalevest, sertéspörköltet kóstolhattak a vendégek, jelképes kóstolójegy ellenében, majd némi pihenő után az esti órákban benépesült a tornaterem, ahol hajnalig tartó báli mulatság kezdődött.

 

Közel kétszáz vendég kapcsolódott be a vidám zenés programba. Itt kóstolhatták meg a vendégek a napközben készített friss hurkát, kolbászt, pecsenyét is. A báli belépőkből és a tombolából származó bevétellel ezúttal a helyi ­önkéntes tűzoltók munkáját támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában