érdekességek

2020.03.05. 13:42

Túrákkal indul a barlangok hónapja a Bükkben

Az országszerte népszerű barlangok hónapja kampány keretében akciós látogatási lehetőségekkel várják az érdeklődőket a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő barlangokban.

M. H.

Az Esztáz-kői-barlang is látogatható

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Március elseje és nyolcadika között a Szent István- és az Anna-barlang vendégei kedvezményesebb jegyek váltásával vehetnek részt a túrákon. Március 6-án 10-től 16 óráig pedig a Felsőtárkány melletti Esztáz-kői-barlangot lehet látogatni. A könnyű járhatóság érdekében ebben a cseppkövekkel díszített kis barlangban kiépített járófelület és létra segíti a túrázókat. Fejlámpás világításról, védősisakokról gondoskodnak a park munkatársai.

Az Esztáz-kői-barlang is látogatható Fotó: Komka Péter / MTI

Március 7-én, 14-én, 21-én és 28-án különleges hosszú túrára várják az érdeklődőket a miskolci Szent István-barlangban. A megadott napokon a 9 órakor kezdődő szakvezetett túra résztvevőit olyan barlangi ágakba is beviszik, ahová máskor nem juthatnak be.

A barlangok hónapján a sportosabb, kalandvágyó természetjárók számára a szakemberek ajánlják az overallos túrákat is a kiépítetlen barlangokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában