Az Operatív Törzs válaszolt: a bv-intézetekben nem fertőződött meg senki

Az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján a Heves Megyei Hírlap kérdésére, a büntetés-végrehajtási intézetek védelméről is szó esett.

Heol

Budapest, 2020. március 4. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetõje (b) és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezetõ fõorvosa rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én. Két, Magyarországon tartózkodó, koronavírussal fertõzött, egyelõre tünetmentes iráni diákot kellett a Szent László Kórházba vinni. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján a Hírlap arra volt kíváncsi, milyen különleges intézkedések szolgálnak a büntetés-végrehajtási intézetekben büntetésüket, illetve letartóztatásukat töltő emberek vírusfertőzéssel szembeni védelmére.

– Már a járvány kezdeti szakaszában a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka különböző intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy megelőzhessük azt, hogy fertőzés alakuljon ki ezekben az intézetekben – nyilatkozott Lakatos Tibor rendőrezredes, az Operatív Törzs ügyeleti központ vezetője. – Országos parancsnok úr többek között a börtönök elhagyásával kapcsolatos rendeletet szabályozta újra, s természetesen a külső helyen munkálatokat végzőknek a magatartását is úgy befolyásoljuk, hogy azokat az ajánlásokat be tudják tartani, amelyek a vírus megelőzésével kapcsolatosak, illetve a külső foglalkoztatással kapcsolatosan is külön intézkedések történtek. Természetesen a büntetés-végrehajtás rendelkezik egészségügyi ellátórendszerrel is, így az esetleges megbetegedők ebben a rendszerben kezelhetők, elláthatók. Ezidáig nem történt fertőzés a büntetés-végrehajtási intézetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában