kerteljünk

2020.04.19. 12:47

Ezt tehetik a szép zöld gyepért kertjükben

Nagy Szabolcs tanácsadónk arra biztat mindenkit, idén fokozottan ügyeljen kertjére, mert minden munka busásan megtérül.

B. K.

A pázsit telepítésére április elejétől kerüljön sor, amikor a hőmérséklet már elég magas, a napsütés még nem szikkasztó és a levegő páratartalma is megfelelő. Először a talajt lehetőség szerint húsz centiméter mélyen meg kell porhanyítani. A gyengébb talajokat megművelés előtt szerves trágyával kell gazdagítani. Az így előkészített talajba következzék a fűmag vetése. Négyzetméterenként átlagosan 30 gramm fűmagkeveréket szórjunk szét – egy kiló fűmag harminc négyzetméter területre való.

A föld felszínére kiszórt magvakat hengerezéssel, vagy kisebb területen döngöléssel tömöríteni kell. A telepítés befejező munkája az öntözés. A fűmagvetést naponta kétszer is meg kell öntözni, de csak annyira, hogy ne álljon meg a víz tócsákban, vagyis esőztetően locsoljunk! A pázsit 10-12 nap múlva zöldülni kezd és 20-25 nappal a vetés után már nyírható. A fűnyíró gépet magas fordulatszámmal kell üzemeltetni, nehogy a gyenge gyökérzetű fiatal pázsitot kitépje!

Nagy Szabolcs tanácsadónk arra biztat mindenkit, idén fokozottan ügyeljen kertjére, mert minden munka busásan megtérül. Ő maga örömmel ad tanácsot kertészkedő olvasóinknak Egerben a színházzal szemközti Kertünk boltjában, illetve a 36/411-512-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában