Az egri Zöld Panel Egyesület a veszélyhelyzetben is segítő kezet nyújt

A karantén heteiben felértékelődik, hogy a lakótelepeken is élhetővé tegyék az életet. A Zöld Panel Egyesület is többek közt azért dolgozik, hogy közösségi élményt adjon. Az idei programjaik bizonytalanok, de így is aktivizálják magukat.

Molnár Helga

Tavaly megtarthatták a rendezvényeiket, mozgásba hozták a résztvevőket az egészségtudatosság jegyében Archív fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A Zöld Panel Egyesület – az egri civil kerekasztal tagja – száz üveg immunerősítőt adományozott egy egri otthonápolási szolgálatnak. A felajánlással azoknak szerettek volna segíteni, akiknek a járványban erre a legnagyobb szükségük van. A panellakók, hasonlóan a többi szervezethez, az idén kitűzött programjait nem, vagy csak részben tudják megvalósítani.

– Elmarad a Felsőváros Ünnepe és a városrész csillagának járó elismerő díjra sem jelölhetünk. Nem tudjuk megtartani a Mozgásba hozzuk az egészséget nevű rendezvényünket sem, melyet hagyománnyá szeretnénk tenni. A tavaly megrendezett egész napos programon több száz ember számára helybe hozhattuk a szűrési ­lehetőségeket, prevenciós tanácsadásokat. Több egri intézmény és civil szervezet közreműködése mellett kiemelt partnerünk a budapesti székhelyű Rák ellen, az emberért, a holnapért nevű alapítvány. A Könnyek helyet tarts velünk! – e ­mottó jegyében a bőr- és szájüregi rákot megelőző szűrőprogramjával, az életmód-tanácsadással is az egészségtudatos szemlélet fontosságára hívja fel a figyelmet – sorolta Botkáné Németi Ibolya, az egylet képviselője.

Tavaly megtarthatták a rendezvényeiket, mozgásba hozták a résztvevőket az egészségtudatosság jegyében Archív fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az alapítvány jó szolgálatot tett: az elmaradt szűréseinek helyén a partnereinek, így a Zöld Panel Egyesületnek is ingyen felajánlott 140 üveg Béres immunerősítőt.

– Száz üveg szert az Agria 2000 otthonápolási és hospice szolgálatnak ajánlunk fel, a többit az egyik, Vallon úti társasházunkban, illetve a környezetünkben élő krónikus betegek kapják. Az adománnyal hozzájárulhatunk a gyógyuláshoz, illetve a jobb életminőséghez – mondta.

Megerősödve

Tóthné Szabó Helga, az Agria 2000 Kft. Otthonápolási és Hospice Szolgálat koordinátora portálunk kérdésére elmondta, nagy örömmel fogadták a felajánlást, melyet tevékenységi területükre, azaz a megye 44 településre juttatnak majd el. Kifejtette, közel hatvan olyan beteget ápolnak, akikről elmondható, hogy legyengült immunrendszerrel élnek, és kezelések, vizsgálatok alatt állnak.

– Fontos, hogy amennyire lehet, legyen stabil az állapotuk, hogy folytatódhasson a terápia, s erre rendkívül jó szer a Béres csepp – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában