sajtótájékoztató

2020.05.29. 18:12

Indulhat első osztály az egri Móra Ferenc Tagiskolában

A hírt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be.

S. S.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Januárban írtunk arról, hogy bezárhat az egri Balassi Bálint Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskolája. A bizonytalan helyzet abból adódott, hogy az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány 2009-ben beperelt az intézményt szegregáció miatt. A intézményben enyhén értelmi fogyatékos, sajátos nevelési igényű, integrálható autista gyerekek tanulnak. A bíróságon másodfokú ítélet született, mely egy deszegregációs terv elkészítésére kötelezte az Egri Tankerületi Központot (ETK). A terv szerint öt év alatt leépíthetik, s bezárhatják az iskolát.

Nyitrai Zsolt pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy mostanáig bizonytalan volt, hogy szeptemberben indulhat-e új első osztály a tagiskolában.

– Örömmel mondhatom, hogy a sok családot érintő ügyben mostanra megszűntek a kérdőjelek. Szeptemberben tud indulni első osztály a Mórában – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában