Plüss Kommandó

2020.05.29. 14:45

Koraszülöttek ellátását segíti az egri kórház adománya

Több mint egymillió forint értékben kapott ajándékot a Markhot Ferenc Kórház újszülött részlege pénteken.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Több mint egymillió forint értékben hoztunk ajándékot a Markhot Ferenc Kórház újszülött részlegének, melyet számunkra felajánlott plüssfigurák licitjéből finanszíroztuk. Szívügyem a koraszülöttek segítése, mivel anyaként én is keresztül mentem ezen – mondta péntek déli adományátadón Nyilka Ildikó, a Plüss Kommandó alapítója.

A civil szervezet az újszülöttek részére többek között pocakfészket, plüss ölelő kezeket, speciális sapkákat adott át. Ezeket a textil termékeket a babák védelmében, fejlődésüket elősegítendő készítették, valamint, hogy megkönnyítsék az orvosok és a nővérek munkáját.

Százezer baba megmentése a Plüss Kommandó célja Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Ezidáig nem használtunk ilyen eszközöket, most fogjuk kipróbálni. Nagyon örülünk a felajánlásnak, ezek a csecsemők idegrendszeri fejlődésére is bizonyítottan jó hatással vannak – mondta dr. Mátrai Zsolt osztályvezető főorvos.

– Nem csupán a koraszülöttek testére, de a lelkükre is jó hatással vannak az ajándékok melyeket kaptunk, hiszen az anya ölelő karját is hivatottak pótolni – fogalmazott dr. Thummererné Rebicsek Rita, ápolási igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában