Szerdán vették át az önkormányzatok a MOL által biztosított fertőtlenítőszereket

A múlt héten megérkezett a megyeházára az a szállítmány, amely a Mol által gyártott fertőtlenítőszereket tartalmazza. Megyénk 47 települése – a Heves Megyei Önkormányzat koordinálásával – kedvezményes áron juthat hozzájuk. A helységek polgármesterei szerdán vették át az általuk igényelt mennyiséget.

Heol

Fotó: Huszár Márk

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke az eseményen elmondta, a megye önkormányzata fontos feladatának érezte, hogy a városoknak, falvaknak a járványhelyzetben segítséget nyújtson.

– Felhívtuk a helyhatóságok figyelmét arra, hogy vállaljuk a szükséges védőeszközök beszerzésének koordinálását. Így jóval kedvezőbb árat tudtunk elérni – részletezte. Mind a 121 településnek elküldték a felhívást, közülük 47-en bízták a megye önkormányzatára a feladatot. Több mint 11 ezer liter fertőtlenítőszert osztanak szét.

Megérkeztek a fertőtlenítők, mutatja dr. Juhász Attila Simon, a polgármesterek már haza is vihetik azokat. Fotó: Huszár Márk

Szabó Péter, Noszvaj polgármestere arról beszélt, számukra ez nagyon nagy segítség.

– Az intézmények újranyitására készülve elengedhetetlen, hogy fertőtlenített környezetbe érkezzen mindenki – tette hozzá. – Az egészségügyi szolgáltatásokat is mind többen veszik igénybe, így, ha kimondják kormányzati szinten, hogy a veszélyhelyzetnek vége, akkor Noszvajon az összes körülmény rendelkezésre állhat. Köszönjük a megyei önkormányzatnak, hogy ekkora árréssel kínálták ezeket az eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában