Újraindulnak egyes ellátások a gyöngyösi kórházban

Indulnak a sportorvosi és a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok, valamint új helyszínen végzik a kismamák terheléses vércukor vizsgálatát, továbbá COVID-tesztet végeznek egyes beavatkozások előtt.

Heol

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A héten már kérhető időpont a sportorvosi és a foglalkozás egészségügyi vizsgálatokra a Bugát Pál Kórházban. Mindkettő esetében igaz, hogy óránként négy páciens látható el, írja a kórház. A sportorvosi vizsgálatra a József Attila úti bejáraton kell érkezni, az új szakrendelő bejáratánál próbálkozókat nem fogják a kórház épületén keresztül átengedni. A mentőportánál ki kell tölteni a kérdőívet, megmérik a testhőmérsékletet, ezt követően engedik be a kórház területére. A foglalkozás egészségügyi rendelő az új szakrendelő földszintjén található. Mindkettőre érvényes a telefonos, előzetes időpont egyeztetés! A rendelések időpontja a kórház honlapján megtalálható.

A terheléses vércukor vizsgálatot az új szakrendelő I. emeletén található vérvételi helyiségben végzik el a szakrendelő munkatársai. Az ellátás beutalóköteles. A szociális távolság betartása mellett a váróban a vizsgálat végéig egyszerre több kismama is tartózkodhat. Ezt a asszisztensnek kell felügyelnie, de természetesen a kismamák együttműködése is szükséges.

Az egynapos sebészeti és a halaszthatatlan elektív műtétekhez, valamint az endoszkópos vizsgálatokhoz negatív COVID teszt szükséges. A teszt elvégzését csak a műtétet, vagy a beavatkozást végző orvos rendelheti el. A kenetek levételét a Bugát Pál Kórházban a higiéniai osztály dolgozói végzik, naponta 10 – 12 óráig a proctológia szakrendelőben. Naponta maximum tíz kenet levétele engedélyezett. A betegnek az alábbi teendői vannak a kenetvétel előtt 2 órával: ne egyen és ne igyon, ne mosson fogat, ne használjon szájvizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában