instagram-live

2020.05.23. 20:00

Verbális agresszió, elfogadhatatlan – kiosztották a Kihívókat a tavalyi versenyzők Bogi miatt

Rákóczi Reni és Mischinger Péter az Instagramon, élő adásban mondta el véleményét az Exatlon második szériájában kialakult feszült helyzetről. Mindkét sportoló egyértelműen védelmébe vette a Kihívók által sokat bántott Besenyei Bogit.

HEOL

Nehéz napokat élt meg Besenyei Bogi az Exatlon második szériájában. A fiatal lány a napokban búcsúzott a versenytől, ahol folyamatosan különféle támadások céltáblája volt. Bogi nem éppen könnyű érzelmi helyzetéről az első széria két meghatározó játékosának, a Kihívókat erősítő Mischinger Péternek és a Bajnokok színeiben szereplő Rákóczi Reninek is megvolt a véleménye. A két sportoló pénteken élőben jelentkezett az Instagramon.

Mischinger Péter bejelentkezése elején kiemelte, hogy annak idején ő is hasonló helyzetben volt. Hozzátette viszont, hogy neki csak három-négy hétig kellett elviselnie a támadásokat, míg Bogit négy hónapig bántották a versenytársai. – Ez verbális agresszió – húzta alá, hozzátéve, hogy akik támadták Bogit, lehet, hogy a mindennapi életben egyébként nem így viselkednek. Mert mint elmondta, a játékosok nagyon sok időt töltenek együtt és az Exatlon amúgy is egy extrém helyzetet jelent.

- Ha valaki másképp gondolkodik, azt meg kell tanulni elfogadni – mondta Mischinger Péter a videóban. Szerinte Bogi is egy kicsit kilógott a sorból, amit nehezen fogadtak el a többiek, ezért alakulhatott ki a fiatal lánnyal szembeni ellenséges hangulat a táborban. – Az emberek hibáznak, a fontos az, hogy ki mit csinál ezt követően – fogalmazott. A sportoló szájából elhangzott még, hogy a verseny alatt Bogi hiába próbált meg érveket felhozni maga mellett, társai gyakorlatilag egyáltalán nem vették azokat figyelembe.

De nemcsak Mischinger Péter, hanem Rákóczi Reni is kiállt Bogi mellett. – Én azt láttam kívülről, hogy a táborban van egy nagyobb csoport, és van maga Bogi. A többieket mintha az kovácsolta volna össze, hogy bánthatják őt – mondta. Reni szerint ahogy Bogival szemben viselkedtek a játékosok, az semmiképp nem követendő példa a fiatalság számára: – Én sokkal jobban szeretem azt, ha valaki úgy érvényesül, hogy pozitív képet ad magáról – mutatott rá.

Besenyei Bogi hetekig viselte társai támadásait Fotó: TV2.hu

Az első szériában megélt tapasztalatairól Reni azt mondta: annak idején nyilván náluk is voltak kisebb-nagyobb feszültségek, de eszükbe sem jutott, hogy így viselkedjenek. Elmondta, hogy ha ő került volna hasonló helyzetbe, akkor biztosan nem bírta volna olyan sokáig, mint Bogi. – Biztos vagyok benne, hogy ezt a játékot Bogi már nem élvezte. Persze akkor jó volt, amikor sok pontot hozott a csapatának... – fogalmazott.

- Tudok azzal azonosulni, ahogy Bogi kezelte a helyzetet. Tudni kell, hogy a kimondott szónak súlya van. Én biztosan nem bírtam volna ennyi ideig. Persze egy darabig alkalmazkodtam volna a helyzethez, azonban eljött volna az idő, amikor azt mondom, hogy betelt a pohár és elég volt – vélekedett a hatvani amazon.

A versenyben egy másik fiatal lány, Pap Dorci volt az, aki talán a legtöbbet támadta Bogit. Reni szerint bár fiatal lányról van szó, ez nem lehet mentség számára: – Már betöltötte a 18. életévét, úgyhogy ebben a korban már vállalnia kell a felelősséget a tetteiért. Kislánynak már semmiképp nem nevezhető – mondta, külön kiemelve, ahogy Dorci viselkedett Bogival, az elfogadhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában