Elnapolt előkészító ülés

2024.05.02. 07:50

Ittasan, begyógyszerezve esett neki a vádlott a mentőápolónak

Ritkán, de előfordul, hogy a védőügyvéd nincs ott a tárgyalóteremben, mint történt ez most hétfőn is.

Sike Sándor

Büntetőügyekben folyó bírósági eljárásokban bizonyos személyek távolmaradása esetén a törvény nem teszi lehetővé a tárgyalás, vagy az előkészítő ülés megtartását. A napokban a védő hiánya volt a probléma.  Az Egri Járásbíróság április 29-én tartott volna előkészítő ülést a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekménnyel vádolt S. R. ügyében, amit elhalasztott a bíróság, mert a védő nem jelent meg azon. Hoszné dr. nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta erről portálunkat, aki közölte azt is, hogy új határnapként szeptember 11-ét jelölte meg az eljáró bíró. 

Ittasan, begyógyszerezve esett neki a vádlott a mentőápolónak
Ittasan, begyógyszerezve esett neki a vádlott a mentőápolónak (Illusztráció)
Forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Mint azt korábban megírtuk, az Egri Járási Ügyészség azzal vádolja S.-t, hogy a férfi agresszív viselkedése miatt rendőrjárőrt és mentőt hívtak a rokonai. A kiérkező rendőrök az ittas állapotban lévő vádlottat közterületen igazoltatták, azonban ő – a korábban bevett nyugtató és alkohol hatása miatt – zavartan és agresszíven viselkedett.
A bűncselekmény sértettje az a mentőápoló, aki a vádlottat a mentőautóban a biztonsági övvel rögzítette, ám a terhelt ökölbe szorította a kezét és a sértett feje irányába ütött. A mentős azonban a bal karját a feje elé emelte, ezért az ütések két alkalommal azt érték. A sértett, aki közfeladatot ellátó személynek minősül, a bántalmazás következtében elszenvedett sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában