eger

2020.06.01. 15:10

A névtelen és az ismert hősökre emlékeztek a Dobó téren

A doni katona unokája is koszorúzott.

S. S.

Juhász Szabolcs is koszorúzott Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Dobó téren, a Doni emléktáblánál tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést vasárnap délután a Hősök Napja alkalmából a Történelmi Vitézi Rend, az Egri Városvédő Egyesület és a Hunfokos Szövetség. Az ünnepségen Juhász Szabolcs, Hunfokos alapító tag mondott megemlékező beszédet. A szónok egyebek között arról beszélt, hogy a névtelen és az ismert hősökre egyaránt emlékezünk minden év májusának utolsó vasárnapján.

Juhász Szabolcs is koszorúzott Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Himnusz és az ünnepi beszéd elhangzását követően a szervező egyesületek, valamint a Mi Hazánk Mozgalom helyi képviselője és a Magyar Királyi Dobó István 14-es Honvéd Gyalogezred egykori katonája, Petik Antal az unokája, Dobróczy Antal Markazról is megkoszorúzták az emléktáblát. Ő minden esztendőben részt vesz a megemlékezésen, és gyújt mécsest a katonák, és a nagyapja emlékére. Az 1901-es születésű nagypapa 1922 és 1924 között szolgált szakaszvezetőként a gyalogezrednél, majd 1938-tól 1940-ig a miskolci felderítőknél. Később kikerült a Donhoz, ahonnan hazajött.

Az ünnepséget a Szózattal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában