Korlátozás

2020.06.03. 08:29

Csúszik az egri Egészségház utca helyreállítása

az Egészségház utca és a Kossuth Lajos utca nyárra tervezett helyreállítása több hónapot csúszik.

Heol

Forgalomkorlátozással járó munkálatok zajlanak a város több pontján. Még 2018-ban indult az a több mint 5 milliárd forint összköltségvetésű projekt, amely egyebek között az egri szennyvízcsatorna-hálózat bővítését, valamint a meglévő szennyvíztisztító szennyvízvonalának korszerűsítését célozza – számolt be portálunknak Pócsik Attila koordinációs referens.

A fejlesztés miatt jelentős forgalmirend-változás lépett életbe a belvárosban: június 2- án, kedden 12 órától csak egy irányban járható a Fellner Jakab utca, amelyen kizárólag a Kossuth Lajos utca felől a Bajcsy-Zsilinszky felé lehet majd autóval közlekedni, és csak célforgalom esetén szabad behajtani. Ezzel együtt megváltozott, megfordult a Bajcsy-Zsilinszky és a Jókai utca forgalmi rendje.

A tervek szerint az év végén befejezendő, nagyszabású beruházást hátráltatja, hogy márciusban beszakadt az Egészségház utca közepén húzódó nagy

keresztmetszetű csapadékcsatorna. Ennek helyreállítása nem része a projektnek, ám e nélkül – a becslések szerint több 100 millió forintos munka nélkül – az Egészségház utca nem nyitható meg az autós forgalom előtt.

Az önkormányzat szakirodájának munkatársai – egyeztetve a kivitelezővel – olyan megoldást keresnek, amely a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár az egrieknek. Az azonban már most biztos, hogy az Egészségház utca és a Kossuth Lajos utca nyárra tervezett helyreállítása több hónapot csúszik, s az előzetes tervek szerint csak 2020 végén, vagy 2021 tavaszán lehetséges.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában