iskolás évek

2020.06.13. 15:02

Elballagtak a végzős általános iskolások

Több mint kétezer egyszáz diák ballag el idén az egri és a hatvani tankerületi központ intézményeiből. Az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában és az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskolában és Gimnáziumban szombaton tartották meg az ünnepségeket.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója ismertette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának ajánlása alapján a szokásosnál kevesebb résztvevővel, a járványügyi és higiénés szabályok betartásával tanévzáró, s más rendezvény szervezhető. Az ünnepségek megtartásáról és módjáról az adott iskola vezetője dönt.

 

Ballagó Zoltán elmondta, a központ fenntartásában működő feladatellátási helyek mindegyike szervez ballagást. – Az iskolák nyolc százaléka kizárólag online módon szervezi azokat. A nem online rendezvényeken a résztvevő diákok, pedagógusok és vendégek számára a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. A meghívható hozzátartozók száma végzős diákonként általában kettő. Az ülőhelyeket a szociális távolságtartás ajánlásainak megfelelően rendezik és a kézfertőtlenítést is biztosítják az intézmények. Az egynél több végzős osztályt búcsúztató feladat-ellátási helyek esetében az osztályok több, egymást követő időpontban ballagnak – fogalmazott Ballagó Zoltán, hozzátéve, az Egri Tankerületi Központ 57 osztályából 1079 növendék ballag el az idén.

Horváth Márta a Hatvani Tankerületi Központ igazgató pedig ismertette, a hatvani tankerület 37 köznevelési intézményében 1031 általános iskolás tanuló ballag el a 2019/2020-as tanévben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában