fejlesztés

2020.06.13. 07:30

Különleges strandon pihenhetnek majd a Tiszanánára érkezők

Hamarosan megújult strand fogadja a Tiszanánára érkezőket, az ottani munkálatokról számoltak be portálunknak. Tréfás Miklós szobrászművésznek köszönhetően egyedivé vált a terület.

Szabó Katalin

Szívvel-lélekkel dolgozik a településért Tréfás Miklós szobrászművész Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Tréfás Miklós ismertette, a munkálatok befejezése után átadnak a területen két fedett hidat, ezek a szigetet és egy félszigetet kötnek össze, ott egy kilátó is épül.

– A fejlesztések zöme fából készült, továbbá majd a gyermekeknek tervezünk egy mackószobrot márványból. Található még a strandon büfé, ennek a vizesblokkjai is megújultak, s készült egy egyedi torony az úszómester számára. Vitorlavászonból készült árnyékolókkal láttuk el a területet, a napozóteraszokat bútorokkal rendeztük be, valamint fogadórésszel egészül ki a kemping is.

Hajóállomás, a gyermekeknek való úgynevezett kézikomp, játszóterek, a sekély vízben napozószigetek is várják a vendégeket. Kialakítottak egy színpadot, illetve a főzőhelyet is használhatják majd. „Vízen járó” élményelem és deszkanapozók is gazdagítják a vízpartot. A strandolók 130 métert sétálhatnak befelé a stégen.

Nagyobb lett a kikötő, ami színvonalban is fejlődött, s több mint hatvan információs táblát egyénire készítettem el. Arculati egységükkel, szépségükkel meghatározónak számító új épületekkel is találkozhatnak az ideérkezők. Ezek a Lengyel és a Székely nevű ikerteraszok, a kemping leendő főépületei és az a rész, amelyből sokak szerint vétek nem cukrászdát csinálni, valamint idetartozik az új bejárati front és kerítés is – számolt be róla.

A szobrász hangsúlyozta, az a célja, hogy a strandot Isten dicsőségére építse, hiszen egy ideje már a szobrait is úgy faragja. Egy éve dolgozik a megújuláson, a munkában helyi szakemberek és közmunkások is segédkeztek. Akár már a hétvégén birtokba vehetik a turisták a helyet. A beruházás fele elkészült, a végső állapotát június végére nyeri el.

Szívvel-lélekkel dolgozik a településért Tréfás Miklós szobrászművész Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A tiszanánai polgármester partner a rekonstrukcióban, élvezet vele dolgozni. Kiemelkedő értéke a vízpartnak, hogy a varázslatos természeti ķörnyezetben egyedül itt látható együtt a Tisza-tó és az élő Tisza. Az egy éve tartó hatalmas, szellemi és fizikai megterhelést jelentő, díjazás nélküli, tervezést és művezetést is magában foglaló munkámat morális például szánom, dacolva a mai pénzközpontú világgal – fogalmazott.

A faluvezető, dr. Tóth József kijelentette, a strandrész a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával 82 millió 670 ezer forintból jött létre. Ebből hatvanmillió forintot építési jellegű beruházásra, a fennmaradó összeget eszközbeszerzésre fordították. A legnagyobb összegű ebből a büfé és a terasz teljes felújítása volt.

A kikötő rész a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által biztosított 250 millió forintból újult meg. Ennek szeptember 30. az átadási határideje, ott főként iszaptalanítanak, a stégrendszer és a szigetek közötti hidakat építették. A kemping, a recepció és a szociális blokk is megszépült, s térfigyelőkamera-rendszert is kialakítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában