vonatközlekedés

2020.06.15. 07:49

MÁV: a vihar miatt késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon

A vasárnap délutáni vihar több helyen megrongálta a vasúti felsővezetékeket, biztosítóberendezéseket, és bár a károk nagy részét helyreállították, egyes helyeken még hétfőn hajnalban is késésekre kell számítani, a gödöllői elővárosi vonatok pedig még nem közlekednek.

Heol

Debrecen, 2019. június 3. Felszálló utasok. Már a XIX. század óta a hazai vasútforgalomban fontos szerepet játszó Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vonalon ma is jelentõs utas és teherforgalom érinti a debreceni vasútállomást. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A Mávinform hétfő hajnali közlése szerint Rákosliget és Pécel között a hajnali üzemkezdettől még hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok, mert a biztosítóberendezést hétfőn a délelőtti órákban állítják helyre a műszaki szakemberek. Emiatt 5-15 perces késésekre kell számítani a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, írja az MTI.

Vác és Verőce között a hajnali órákra megjavították a felsővezetéket. A Budapest-Vác-Szob vonalon hétfő hajnali üzemkezdettől menetrend szerint közlekedhetnek a vonatok. A Keleti pályaudvaron a jegykiadó automaták még nem működnek, és a helyfoglalás még nem lehetséges az E-ticket rendszeren. A pénztáraknál megváltható a vasúti menetjegy.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, narancssárga figyelmeztetést adtak ki vasárnap Heves megyére zivatarok miatt. A zivatarok miatt lecsökkent látótávolságra és vízátfolyásokra kellett számítani az M3-as autópálya Gyöngyös és Budapest közötti szakaszán is.

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű víz, több Heves megyei településen is nagy károkat okozott, köztük Szücsiben és Ecséden. Házakat, utcákat öntött el a villámárvíz, a két településről összesen 12 esetben hívták a katasztrófavédőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában