szabadidő

2020.06.28. 11:09

Megnyitott az egri Török Fürdő

A gyógyvizek szerelmeseinek, s az egri Török Fürdő törzsvendégeinek jó hír, hogy a patinás komplexum újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt szombaton.

B. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Sokan vártak erre a pillanatra, mivel az itt töltött idő garantált felüdülést, tökéletes kikapcsolódást jelent. Nemcsak a kényelmi szolgáltatások, hanem az épület több évszázados múltja is vonzza az embereket.

A Török medence még 1610-17 között, a török hódoltság alatti időben épült, így ez a medencetér legrégebbi része. A fürdő többi részét az évszázadok alatt fokozatosan építették hozzá az eredeti török építményhez. Kiemelkedő látványt nyújt az 1980-ban felújított kupola, melyet körülbelül kétszázezer darab aranyozott mozaikkal burkoltak.

Az Egri Török Fürdő ezreket vonz évente. Végre újra látogatható
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A fürdőben nem csak az eredeti török stílusú medencék, de a török fürdőzést idéző hamam – masszázs, gőz, leöntő fürdő – is megtalálható. A nagy múltú létesítmény hat medencével, magas színvonalú wellness és gyógyászati szolgáltatásokkal várja az egrieket és az ide látogató vendégeket. Az egrieknek kedvezményes belépőt ígérnek, s a SZÉP kártyát is elfogadják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában